Flanders Belgium

Muur van Geraardsbergen

Met zijn lengte van 1075m, zijn steile helling en zijn horizontale kasseien is de Muur een echte klassieker in de Vlaamse wielergeschiedenis! De kasseiweg is vooral bekend door de Ronde van Vlaanderen: jarenlang was de Muur de voorlaatste en vaak ook beslissende helling in die wielerwedstrijd. Met zijn hoogste stijgingspercentage van 20% is de Muur een echt monument. 

Wie de muur beklimt, wordt ook beloond: hij leidt namelijk naar de 110 meter hoge top van de Oudenberg, waar je een spectaculair panoramisch uitzicht hebt over de streek.

MUUR + KAPELMUUR

MUUR VAN GERAARDSBERGEN 

Deze helling staat ook wel bekend als de Muur – Kapelmuur en begint zoals de naam al zegt in Geraardsbergen. In het stadscentrum is vooruit komen nog vrij eenvoudig, hoewel hellingspercentages van 8% hier zeker geen uitzondering zijn.
Vervolgens sla je, op de Vesten rechtsaf, de Oudebergstraat in om alleen nog maar steilere stroken tegen te komen. Langzaamaan loopt het stijgingspercentage op tot zo’n 20%, terwijl de kasseien de snelheid nog verder naar beneden proberen te halen. De Muur eindigt met een bocht naar rechts, waarna je de kapel op de top voor je ziet liggen. Dit laatse stuk noemen we de KAPELMUUR!

1.1 km
3 UUR
110 m
HARD

"Heilige grond voor de wielrenner !
En wat een uitzicht als beloning eens je boven de Kapelmuur staat."

Trans Alps Adventure
stad aan de Dender

GERAARDSBERGEN

Our Trusted Supporters

            

Follow Us

Newsletter

©2021 Challenge Geraardsbergen.  All rights reserved.

Powered by YOOtheme.